2008-01-01

Milánói

Azért mert makaróni nincs. És hát a cél az volt, de az eredmény már nem biztos.
Kell hús. Hisz magyar ember vagyok. A magyar meg hússal él, míg bele nem hal. Tehát mi is van a hűtőben... azaz inkább a mélyhűtőben.... nem mégis a hűtőben. Van két dolmio szósz. Ez igéretes mint fűszerezés, meg mint paradicsom alap. Bár ugye ez már előre el van készítve, így nehéz saját életérzésünket, és izlésvilágunkat megvalósítani. Lehet, hogy most olyan kicsit Dolmiós vagyok.
Szóval milyen hús legyen hozzá. A hűtőmet, ami ilyen jégkockacsinálós, mert az volt a lényeg, szóval mikor vettem hűtőt akkor feltöltöttem a mélyhűtő részt. És fellelkesültem a (Most tudtam meg, hogy egyesek annyira tökéletesek, hogy korhelylevest, meg lencsefőzeléket készítenek. Irigyekedem.) halak iránt és feltöltöttem mindenféle kagylóval rákkal, meg miegymással, amelynek a szavatossága szeptember október körül járt le. Így most kidobtam úgy 3 kiló tangeri állatot. Bocs. Gondoltam zuzára, de az meg növeli a húgysavat, ami köszvényt okoz, és azt ma ne. - Na megyek kavarok egyet.----
Még nem égett oda.
Tehát marad a csirke. Abból mindent lehet. Le kell darálni. Szerencsére tavaly karácsonyra terveztem dédike féle csokigolyókat készíteni, amiből nem lett semmi, mert nem volt dió. És ehhez a csokigolyókhoz "1.60-as" keksz kell. Na kinek van meg az "1.60-as" keksz? És először akkor nem értettem gyerekként, hogy miért hívjuk "1-60-as"-nak, amikor felemelték duplájára és már 3.20-ba került. Lényeg, hogy ez a háztartási keksz, amit le kellene darálni. És ezért elhoztam édesanyámtól húsdarálóját, és nálam maradt. Az a baj, hogy ha látnátok a konyhámat rájönnétek, hgoy nem olyan egyszerű itt például felfogni egy húsdarálót az asztalra. Mert olya 5 centi vastag az asztallap. Két inch. Tehát fel kell valhogy fogni a darálót, ami miatt egy kicsit le kell vésni az asztalból, amely jóféle égerfa... Ezért kalapács és véső és egy részen gyöngítettem kissé a lapot és már tökéletesen ráfér a daráló. Sikerélmény... Innen már célegyenesben vagyunk.
Még találtam egy majdnem lejárt sonkadarabot a hűtőben, amivel elkövettem az első hibát. A húst leszettem a zsírosabb részről. És ezért kicsit száraz lett a hús része... de mindegy.
A daráló persze nem működött, mert vissza nyomta a húst és nem előre. Ezen elszomordtam és elővettem a turmixot, amely viszont tökéletes pépet készített nekem.
Aztán mit tegyünk még bele. Pucoltam két hagymát. Vajban megpírítottam. Aztán 3-4 gereszd fokhagyma, majoranna, fehérbors, meg só, meg még valami csak elfelejtettem. Ja megvan. Paprika. És a dolmio....
Na kavarok egyet...
Szóval ennél a pillanatnál elkövettem egy hibát Ez a sok cuccot összekevertem. Majd amikor majdne mtojást akartam beleütni akkor jöttem rá, hogy nem fasirt amit csinálok, hanem szósz....
Szóval telefonon is jelezték nekem, hogy először a húst meg kellett volna kicsit piritani, és utána tenni hozzá a paradicsomot, meg mindent.
Szóval egészet össze. Bele egy lábosba, kicsi víz még hozzá, és fel a tűzre. És ott rotyog még most is.
A hibák: Zsirosabb részei a húsnak is mehetnének bele. Nincs szine, de ez lehet, hogy a hús miatt van, mert az sem vörös. Szóval kicsit sápadt, pedig még egy paradicsomkonzervet is tettem hozzá.

És alapvetően jó ha van makarónid, mert ha nincs, akkor nem fogod megenni milónói makaróniként. Hanem csak mint én beteszed kis dobozokba és be a mélyhűtőbe... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése